Hvilket Dometic luftfortelt kan jeg vælge til min campingvogn?


Der er 2 faktorer som er afgørende når du skal vælge hvilket Kampa lufttelt du skal have.

1. Teltskinnens afstand fra jorden.
2. Teltskinnens længde

Teltskinnens afstand fra jorden.
Fra 2021 modellen passer de fleste af Dometic/Kampa luftfortelte til en skinnen-afstand fra jorden skal være minimum 235 cm og maximum 265 cm. Længden på det stykke lige/vandrette teltskinne, som du har i det område, afgør hvor stor et luftfortelt du kan bruge på din vogn.

Teltskinnens længde.
Når du har konstateret at teltskinnen er i en afstand på 235-265cm fra jorden, så skal du måle hvor meget lige/vandret skinne du har. En teltskinne går normalt hele vejen rundt i kanten på campingvognen. For at luftforteltet  kan stå pænt, så kræver det at skinnen er lige/vandret.

OBS. Du kan godt lade opmålingen fortsætte uover det vandrette stykke skinne, således at teltet kommer lidt ned i skinnens runding. Men her skal du være opmærksom på at det kan betyde at du får problemer med at få teltet til at stå helt perfekt. F.eks. kan det give udfordringer med at spænde taget helt ud, hvilket igen kan give problemer med pytter på taget, når det har regnet.

Hvilke telte passer til min teltskinne? Brug vores guide og få hurtigt overblik
Når du har målt din skinne op, så kan du finde en oversigt over alle Kampa lufttelte. Oversigten er opdelt efter krævet længde på teltskinne.Det er nemt og hurtigt - oversigten finder du her: Kampa luftfortelte som passer til din campingvogn
 
Illustration af opmåling

Dometic Guide